[HOME] [DOWNLOAD] [DOCS] [BLOG] [SUPPORT] [TIPS] [ISSUES] [Priority Support]

okular and gwenview language corrupted (black squares)


#1

i think there is a problem with okular & gwenviewe if u use more than only language keyboard in Qubes ? it sounds strange but i dunno how this is happening , because the language inside these 2 programs changed to squares).

gwenview

okular

happened inside whonix only.


#2

@marmarek do you remember this bug by chance?


#3

I think it’s this one:

Best Regards,
Marek Marczykowski-Górecki
Invisible Things Lab
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?


#4

Let’s see if that’s it.

@TNT_BOM_BOM please provide instructions on how to reproduce this when this happened. Is this always reproducible? How did you start okular / gwenview? From Qubes start menu? Or did you start Tor Browser first and then Tor Browser started these applications?


#5

please provide instructions on how to reproduce this when this happened.
Is this always reproducible?

reproducing it every time kinda not working with me, but happened alot.

How did you start okular / gwenview? From
Qubes start menu? Or did you start Tor Browser first and then Tor
Browser started these applications?

from TBB.


#6

I still do not know what steps to perform to start these applications from TBB.

However, I guess the cause is this one indeed:
okular and gwenview language corrupted (black squares)


#7

from qubes side now there is no more KDE since it has been shifted to xfce , but i wonder if this has any relation to solve the issue ?


#8

By reading

I doubt it’s related to KDE vs XFCE.