[HOME] [DOWNLOAD] [DOCS] [BLOG] [SUPPORT] [TIPS] [ISSUES] [Priority Support]

timesync does not work?


#1

My computer is running Windows 7 x64 and running whonix gateway with virtualbox.

After importing the .ova image, I changed the address eth1 10.152.152.10 to 10.152.152.250 in;

30_non-qubes-whonix
tor-service-defaults-torrc
50_cpfpy_user
50_sdwdate_user
50_uwt_user
cpfpd
preparation
tor_bootstrap_check.bsh
uwt
whonix-legacy.preinst

I made only this change, and now the timesync giving this error:
status: failed | took: 127s | download_tool_exit_code: 2 | stdout: |
stderr: connect error: Error connecting to SOCKS5 proxy 10.152.152.250:9108: [Errno 110] Connection timed out

Being without changing the IP the timesync works perfectly.

What should I do to fix the timesync?


#2

Possible xy-problem. Why change the address in the first place?


#3

Because I need two gateways running simultaneously.
The first gateway will run with the default configurations (eth1 10.152.152.10) and the other with another IP not to generate conflict.
Any suggestion?
If you need more information we report.


EDIT:
I found a workaround that is use to change the name of the virtualbox’s internal network gateway 1 to Whonix1 and gateway 2 to Whonix2.
Thus both gateways will run simultaneously with the same IP longer isolated from each other.

The problem with timesync always happens when I change the IP of eth1 on my experiences, will only happen to me?
This happens with you too?
What is the solution to change the eth1 without giving errors in the gateway timesync?

Thanks


#4

https://www.whonix.org/wiki/Multiple_Whonix-Workstations#Multiple_Whonix-Gateways