[HOME] [DOWNLOAD] [DOCS] [NEWS] [SUPPORT] [TIPS] [ISSUES] [CONTRIBUTE] [DONATE]

Whonix Workstation CLI-15.0.1.5.4 - Not working buttons in Whisker menu

Greetings,
On Whonix Workstation XFCE, I noted that, when I open the “Whisker menu” on the top-left side, the following red circled buttons don’t work:


The user icon button returns the following error:
image

The second red circled button triggers nothing when I click on it.

Are they known issues? Are you able to reproduce the same problems?

Thank you in advance

Nobody ever noticed that.

Package mugshot is not available in Debian buster.

https://packages.debian.org/search?keywords=mugshot

It is in Debian buster-backports and will be in Debian bullsye.

By looking at the screenshot:
https://screenshots.debian.net/shrine/screenshot/11209/simage/large-bb5dd58b17a82fd020a72f08c41c9cb7.png

I don’t think it makes much sense to install it in Whonix.

https://screenshots.debian.net/package/mugshot

Non-Issue as per https://www.whonix.org/wiki/Reporting_Bugs#Support_Request_Policy?

“I wonder what the button does, it does not work.” is not a great user story.

Hello @Patrick thank you for the answer.

I agree, there is not sense to keep it on Whonix, even because having a software like a mugshot that is useless for the purpose of Whonix increases only the attack surface.

I hope that in the next release of Whonix, that icon in whisker menu will be substituted with something more useful or deleted from there.

Instead, for the second button (the “screen” icon that I circled in red), I think it should be linked with display settings.

Might even be possible:
https://gist.github.com/rkeytech/a161be581706ccb35c6ba5a1f9b04643

Patches wecome.

https://www.whonix.org/wiki/Reporting_Bugs#Contributions

[Imprint] [Privacy Policy] [Cookie Policy] [Terms of Use] [E-Sign Consent] [DMCA] [Contributors] [Investors] [Priority Support] [Professional Support]